8 Mayıs 2006

Hafta sonu, hafta basi

Sabahtan baslayamadim dokturmeye, simdi sira geldi ama bu sefer de yagmur afeti yuzunden sasirdim, neydi o oyle biraz once sagnak halinde, gok gurlemesi, simsekler derken onumuzdeki yol bir anda deniz oluverdi, valla arabalar da vapur misali...
Dun aksam haberturk izledinizmi acaba, Deniz Gezmis ve arkadaslarinin 6 mayis asilma yildonumuydu, bu konu ile ilgili acik oturum vardi, Oral Calislar, Celal Dofan, Berhan Simsek, Deniz Gezmis'in abisi Bora Gezmis. Tabi o yillarda yasayanlar bunu bilir ve anlar, bu cocuklar kimdi, ne yapmak istiyorlardi, ne ugruna gittiler, bu memleket 23-24 yaslarindaki 3 genci asti. Hadi memleket demeyelim de o zamanki yonetim diyelim, simdi hala soz soylemeye cesaret ediyorlar. Ankara studyosunda da Hasan Celal Guzel ve o zamanin savcisi Baki Tug vardi. Spiker gayet guzel sorular sorarak olaylari yonlendirmeye calisti ama bazen de cok yetersiz kaldi. O eski savci (suratinda meymenet yok zaten) hala nefret kusuyor, herkes her ne kadar gecmiste yapilan bir hataydi, gelin artik bunlar olmasin, ayirimcilik yapmayalim, bu zihniyetleri degistirelim, bu asilma hic demokratik degildi, suclamalar bu cezayi gerektirmezdi, dediyse de adam bir nebze kafasina birsey sokmadi, bir nebze nedamet getirip, o gunun sartlari bunu yaptirdi, keske olmasaydi demedi yaa. Sinir oldum ekran basinda, Oral C. Berhan S. nasil sakin konustular, nasil uzlasmaci konustular, onlarin yorumlari, sorulari karsisinda koseye sikistikca nasil saldirgan oldu, bar bar bagirip bu memleket sizin yuzunuzden boyle oldu demezmi, ote yandan H.Celal Guzel de iyice tirlamis, sakin sakin konusurken isi getirdi CHP ne yapti bu memlekete, Berhan S. e sen artistlik yap, sen ne anlarsin bu islerden, artiz gibi konusma demezmi. Baki Tug da H.C.Guzel de nasil basitlestiler, nasil toparlayamadilar, nasil konulari baska yerlere getirdiler, Oral C. birlikte kaldik hapisde, birlikte ciktik yola ne yaptiysak sunun icin yaptik diye anlatiyor ama anlayan nerde. O yillari yasayanlar sinirden kudurmustur eminim. Burada anlatmakla olmaz, seyretmeniz lazimdi, insallah tekrar verirler de yakalarsiniz.
Kapi gibi cocuklardi gittiler, simdi yasasalardi herbiri 58-60 yasinda olacaklardi, insallah bugunku genclik onlara dair bir iki sey okumustur. Bu arada onlari anlatan yazar Erdal Oz de ayni gun vefat etti, ne tesaduf dimi, allahin isine bakin.
Kutuphanede karistirirken tekrar elime aldim, "Kanayan" ve "Yaralisin" kitaplarini imzalamis bana Erdal Oz. Firsat olursa okuyun bunlari da. Ayy icim coktu valla, ne gunlerdi.

Hiç yorum yok: